Stockholm Stad ryter till mot TeliaSonera

"Stockholms stad kan komma att välja en annan leverantör än Telia Sonera vid nästa upphandling av telefonabonnemang. Fastighets- och kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) är mycket kritisk till företagets koppling till diktaturer" - Dagens Nyheter

Madeleine Sjöstedt kritiserar starkt TeliaSonera efter Uppdrag Gransknings avslöjande om hur TeliaSonera samarbetar med säkerhetstjänster i diktaturer.

På sin blogg skriver Madeleine:

Staden ska inte genom sina avtal indirekt via Telia Sonera, eller annat företag heller för den delen, bidra till att säkerhetstjänster i några av världens mest brutala diktaturer får fri tillgång till all information eller stödja företag som medverkar till systematiska trakasserier och fängslanden av oppositionella.

Madeleine visar vägen. Min förhoppning är att fler svenska myndigheter, företag, banker etc. ser över sina avtal med TeliaSonera och även andra leverantörer. Inför ett demokratikriterium vid upphandlingen av kommunikationstjänster!