Om mig

Kontakta mig på

isabel@sommerfeld.nu

Jag är jurist, med inriktning mänskliga rättigheter (folkrätt) och terapeutisk juridik. Arbetar sedan år 2017 som civil utredare på Polismyndigheten, där jag utreder sexualbrott mot barn på internet (grooming).

Har erfarenhet av opinionsbildning, i framför allt människorättsfrågor. År 2009 grundade jag MR-och informationskampanjen Info Belarus, som blev särskilt uppmärksammad i och med min medverkan i SVT:s granskning av TeliaSonera (Uppdrag Granskning: De svarta lådorna), där stora brister i bl.a. bolagets människorätts- och anti-korruptions-due diligence avslöjades.

Under ett antal år drev jag en enskild firma som frilansjournalist, med särskild fokus på mänskliga rättigheter och anti-korruption. Skrev då framför allt rapporter där jag granskade idrotten, stora världsmästerskap, olympiska spel och dess påverkan på mänskliga rättigheter, miljön m.m. Mänskliga rättigheter på hal is, publicerades av Swedwatch 2014 och Emiren, Putin och VM-festen, om kommande fotbolls-VM i Ryssland och Qatar (publicerad 2016 av Silc, med stöd från Sida).

Besök gärna min sida på LinkedIn för mer information (du behöver vara inloggad för att se hela mitt CV).