Om mig

Kontakta mig på

isabel@sommerfeld.nu

Jag är jurist, med bakgrund som frilansjournalist och arbetar som civil utredare på Polismyndigheten. Inom juristutbildningen inriktade jag mig på mänskliga rättigheter (folkrätt) och terapeutisk juridik.

Genom åren har jag engagerat mig inom människorättsfrågor och opinionsbildning. År 2009 grundade jag MR-och informationskampanjen Info Belarus, som blev särskilt uppmärksammad i och med min medverkan i SVT:s granskning av TeliaSonera (Uppdrag Granskning: De svarta lådorna), där stora brister i bl.a. bolagets människorätts- och anti-korruptions-due diligence avslöjades.

Under drygt åtta år drev jag tidigare en enskild firma som frilansjournalist, med särskild fokus på mänskliga rättigheter och anti-korruption. Jag har bl.a. skrivit rapporter där jag granskat idrotten, stora världsmästerskap, olympiska spel och dess påverkan på mänskliga rättigheter, miljön m.m. Mänskliga rättigheter på hal is, publicerades av Swedwatch 2014 och Emiren, Putin och VM-festen, om kommande fotbolls-VM i Ryssland och Qatar (publicerad 2016 av Silc, med stöd från Sida).

Besök gärna min sida på LinkedIn för mer information (du behöver vara inloggad för att se hela mitt CV).