Om mig

Kontakta mig på

isabel@sommerfeld.nu

Jurist specialiserad inom mänskliga rättigheter samt terapeutisk juridik, med erfarenhet och goda kunskaper inom straff- och processrätt.

Arbetar sedan år 2017 som civil utredare på Polismyndigheten, där jag utreder sexualbrott mot barn på internet. Är även barnförhörsledare.

Har erfarenhet av opinionsbildning, i framför allt människorättsfrågor. År 2009 grundade jag informations- och människorättsnätverket Info Belarus, som blev särskilt uppmärksammat i och med min medverkan i SVT:s granskning av TeliaSonera (Uppdrag Granskning: De svarta lådorna), där stora brister i bl.a. bolagets människorätts- och anti-korruptions-due diligence avslöjades.

Under ett antal år drev jag en enskild firma som frilansjournalist, med särskild fokus på mänskliga rättigheter och anti-korruption. Skrev då framför allt rapporter där jag granskade idrotten, stora världsmästerskap, olympiska spel och dess påverkan på mänskliga rättigheter och miljö, något jag också skrev mitt examensarbete om på Juristprogrammet.

Rapporten Mänskliga rättigheter på hal is, publicerades av Swedwatch 2014 och Emiren, Putin och VM-festen, om fotbolls-VM i Ryssland och Qatar, publicerades 2016 av Silc, med stöd från Sida.

Besök gärna min sida på LinkedIn för mer information (du behöver vara inloggad för att se hela mitt CV).