Lukasjenka: "Bättre att vara diktator än gay!"

r lukashenk dictator gay large570

Det diplomatiska kriget mellan Lukasjenka (Belarus) och EU fortsätter. De utökade sanktionerna från EU:s håll resulterade här om dagen i att Lukasjenka bl.a. drog tillbaka sin ambassadör från Polen, samt uppmanade särskilt Polen, men också EU:s övriga ambassadörer att lämna landet. EU tog därefter beslut om att tills vidare kalla tillbaka alla sina ambassadörer.

I söndags gjorde Lukasjenka ett kritiskt uttalande mot EU med anledning av de utökade sanktionerna. Lukasjenka kastade då en särskild känga åt Tyskland efter att deras utrikesminister Guido Westerwelle kallat Lukasjenka för "Europas sista diktator". Svaret till Westerwelle blev;

"Bättre att vara diktator än gay!"

Westerwelle är den första öppet homosexuelle ministern i Tyskland.

Lukasjenka har i efterhand bett om ursäkt för sitt uttalande, men tillade då att han "inte gillade homosexuella".

Läs mer i internationell press:

Reuters

The Telegraph